diumenge, 4 de març del 2012

2a Jornada tècnica sobre drogues de l'Alt Penedès

Els 3 Plans de Drogues de l'Alt Penedès oferim el proper 26 d'abril una jornada dirigida a professionals per obtenir eines i reflexió entorn a l'abordatge del consum de drogues.



Després de l’èxit de la Jornada del passat 2011 centrada en la vulnerabilitat social i el consum de drogues , enguany els diferents Plans de Drogues de l’Alt Penedès amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona i la Subdirecció General de Drogodependències oferim de nou un espai de reflexió i treball per tal de profunditzar en la intervenció davant consums problemàtics de drogues.

Cal tenir en compte que per realitzar una bona intervenció, cal partir des d’unes bases sòlides i reals del coneixement de les substàncies, de com ens afecten tant biològica, emocional com socialment i quin paper tenen en situacions multiproblemàtiques tan complexes de resoldre.

Aquest és l’objectiu d’aquesta 2a Jornada dirigida a professionals: resoldre i tenir clara l’evidència científica i quines eines han demostrat tenir eficàcia davant els consums problemàtics per tal que les nostres actuacions també esdevinguin exitoses, lluny de mites, perjudicis o experiències personals puntuals.

Quin rol té la família ? Què provoca exactament el cannabis ? Com ha evolucionat i quin és el perfil i el patró de consum actual ? Què podem fer des de les polítiques de joventut ? Com arribar als adolescents ? Són alguns dels interrogants que entre tots plegats intentarem resoldre en el marc de la jornada.

PROGRAMA

9h Entrega documentació

9:30h Presentació

Aureli Ruiz Milà 1r Tinent d’Alcalde, regidor de Salut. Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
Francesc Sáez i Forns 2n Tinent d’Alcalde, regidor d'Acció Social. Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.
Maria Assumpta Rossell Medall Vicepresidenta 2a, consellera d'Acció Social. Consell Comarcal de l'Alt Penedès.
Josep Tort Miralles Cap Àrea del CASD Mancomunitat Penedès - Garraf
Josep Oliva Santiveri. Diputat delegat de l’Àrea d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social. Diputació de Barcelona.
Joan Colom Farran. Subdirector General de Drogodependències. Direcció General de Salut Pública. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya

10:00h Com intervenir en prevenció del consum de drogues en una societat de consum en crisi.

Fernando Conde Gutierrez del Álamo. Sociòleg. Director de l’Institut d’investigació CIMOP (Comunicación, Imagen, Opinión Pública). Madrid.

Presenta i Modera : Joan Colom Farran. Subdirector General de Drogodependències. Direcció General de Salut Pública. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.

11:15h Pausa / esmorzar

11:45h Seminaris simultanis

1. La promoció alternativa juvenil com a prevenció
David Brunet Garcia. Llicenciat en ciències polítiques i de l'administració per la UAB. Cap del servei de l'Agència Catalana de la Joventut en excedència i ex-Secretari de la Fundació Escolta Josep Carol. Actualment, consultor de La Carpa d'Eines.

2. Addicció i família
Josep Checa Soler. Docent supervisor a l’Escola de Teràpia Familiar de l’Hospital de St. Pau (UAB). Psiquiatre adjunt del Servei de Salut Mental del Consorci Sanitari de l’Anoia. Coordinador del CAS Drogodependències Baix Llobregat Nord.

3. Com i què trasmetem sobre els joves i les drogues per desfer el problema?
Jordi Bernabéu Farrús. Psicòleg i educador. Servei de Salut Pública. Ajuntament de Granollers. Granollers Acció Municipal en el Consum de Drogues. Gestor de Sobredrogues.net i sobrepantalles.net

4. Cannabis: mites i realitats
Jose Carlos Bouso Saiz. Psicòleg i psicoterapeuta. Neuropsicofarmacologia Humana Experimental. Institut d’Investigacions Biomèdiques Sant Pau (IIB-Sant Pau).

13:45h Dinar de treball

15:30h Seminaris simultanis

1. La promoció alternativa juvenil com a prevenció.  David Brunet Garcia.

2. Addicció i família. Josep Checa Soler.
3. Com i què transmetem sobre els joves i les drogues per desfer el problema ? Jordi Bernabeu Farrús.
4. Cannabis: mites i realitats. Jose Carlos Bouso Saiz.
17:30h Fi jornada

Els participants realitzaran dos seminaris diferents, un pel matí i un per la tarda. En la inscripció s’haurà de marcar l’ordre de preferència dels quatre , intentant des de l’organització que es puguin realitzar els escollits en primer i segon lloc. El criteri d’assignació de tallers és estrictament l’ordre d’inscripció.

Adreçada a :
Professionals de l’àmbit social, educatiu, salut, joventut, justícia o inserció laboral, entre d’altres.

Lloc:
L’Escorxador - c/ de l’Escorxador, núm. 19 – Vilafranca del Penedès - Tel. 938900459 http://www.vilafranca.org/jsp/directori/detall.jsp?id=40233

Inscripció:        INSCRIPCIONS TANCADES AL COBRIR-SE TOTES LES PLACES 
Per realitzar la inscripció sols cal clicar aquí. Places limitades. Data límit : 13 d’abril. Cost de 10 € : inclou esmorzar i dinar de treball.

Twitter:  Es podrà fer un seguiment de la jornada a través de #jornadadrogues .

Es lliurarà certificat d’assistència.

Més info a:  prevencio@mancomunitat.cat o al 938900000 (joventut)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada